Testi vizual që tregon sa mirë shihni: Sa gorilla shihni në foto?

16:22 | 5 Dhjetor 2021

A do ta jepni përgjigjen sa më shpejt të jetë e mundur?

Në fillim, figura na tregon një numër të caktuar gorillash, por nëse shikoni më shumë, filloni të zbuloni disa të tjera të fshehura.

Sfida në teste dhe lojra të tilla mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të kapërcyer situatat komplekse të përditshme, duke krijuar hapësirë për stimulimin e hormoneve përgjegjëse për kontrollin e humorit.

Serotonina dhe dopamina, për shembull, janë neurotransmetues që e bëjnë trupin dhe mendjen të funksionojë siç duhet, duke ndihmuar neuronet të transmetojnë informacion.

Ky test kërkon vëmendje she shpejtësi, pasi është i dobishëm vetëm nëse bëhet shpejt. Jo të gjithë janë në gjendje të asimilojnë imazhet e regjistruara nga retina me informacionin e transmetuar nga truri, kryesisht për shkak të modelit të përsëritjes që paraqet figura.

A do ta jepni përgjigjen sa më shpejt të jetë e mundur?