Slack dhe Amazon do të jenë partnerë mes konkurrencës nga ekipet e Microsoft

Slack do të lëvizë aftësinë e tij të thirrjeve në Amazon Chime, si dhe duke përdorur Shërbime Web në Amazon për ruajtjen e tij dhe nevojat e mësimit të makinerive.

Auto & Tek

06/06/2020 15:32

Slack ka nënshkruar një marrëveshje shumë-vjeçare me Amazon, duke lejuar kompaninë të lëvizë aftësinë e saj Slack Calls për zë dhe video thirrje në Amazon Chime, shërbimi i komunikimit të biznesit, transmeton lajmi.net.

Slack, ndërkohë, do të përdorë Shërbimin Ueb Amazon më shumë, pasi ofruesi i tij i cloud dhe burimi “ruajtje, llogaritje, bazë të dhënash, siguri, analitikë dhe mësim makinerie” për të zhvilluar tipare të reja bashkëpunimi, sipas një njoftimi nga kompanitë.

Një veprim i tillë e lidh Slack më thellë me fundin e prapambetur të Amazon, konkretisht Amazon Web Services, që do të thotë se ka më pak të ngjarë që kompania do të kërkojë integrim më të thellë me shërbime konkurruese siç është Google Cloud.

Slack ka kandiduar në AWS që nga viti 2014, me kompaninë tani duke paguar Amazon të paktën 425 milion dollarë gjatë një periudhe pesë-vjeçare që përfundon në prill 2025, shkruan Independent.

Amazon është punëdhënësi i dytë më i madh në Shtetet e Bashkuara, me mbi 840 mijë punonjës që punojnë për kompaninë ose me kohë të plotë ose të pjesshme.

Në fund të dhjetorit 2018, u raportua se Amazon ka mbi 20 mijë njerëz që punojnë në departamentet e saj të deponimit dhe logjistikës në Mbretërinë e Bashkuar, një rritje masive nga stafi i saj nën 3 mijë nën vitin 2010. /Lajmi.net/