Të Infektuar: 14119

Të Shëruar: 10546

Të Vdekur: 563

Si të përdorim mediat sociale në mënyrë pozitive gjatë krizës së koronavirusit

13:59 | 25 Mars 2020

Në një kohë si kjo, media sociale mund të bëhet një shpatë me dy tehe.

Nga njëra anë, mund të jetë një burim jetësor i lidhjes, shkëmbimit të informacionit dhe bashkëveprimit shoqëror, e cila është më e rëndësishme se kurrë tani që shumica e ndërveprimeve tona fizike me miqtë dhe familjen tonë janë ndalur.

Nga ana tjetër, është shumë e lehtë të biesh në një vrimë të thellë, të errët të mediave sociale në kohë si këto, raporton “Metro”, transmeton lajmi.net.

Të gjithë kemi shumë më tepër kohë në duart tona, dhe shumë më tepër për t’u shqetësuar, kështu që nëse e gjeni veten duke tmerruar tavolinën kohore deri në orën 2 të mëngjesit çdo natë, nuk jeni vetëm.

Vitet e fundit ka pasur një studim pas studimit që lidh mediat sociale me vetëvlerësimin e ulët, ankthin, depresionin dhe një mori të tërë tipareve të tjera negative fizike dhe psikologjike.

Dhe është sigurisht e vërtetë që gjatë kohërave të krizës, cikli i pashmangshëm i lajmeve dhe ortekëve të nxehtë mund të të lënë të ndihesh plotësisht i lodhur dhe i rraskapitur.

Ne jemi vetëm në fillimin e udhëtimit tonë të bllokimit të koronavirusit, dhe shumë njerëz tashmë po ndiejnë rënien e humorit dhe ankthin e ngritur të shoqëruar me vetminë afatgjatë.

Përdorimi i tepërt dhe angazhimi pasiv me media sociale mund të nxisë ndjenjat e ndryshimit, ankthit, fajit dhe zemërimit/zhgënjimit, depresionit, izolimit si dhe Frika nga Mungimi (FOMO) dhe Frika nga Opinionet e Njerëzve tjerë (FOPO).

Ndryshoni temën

Të jesh kurioz për mendimet e njerëzve për një libër, film apo aktivitet është gjithashtu një mënyrë për të ngjallur interes dhe diskutime konstruktive të cilat promovojnë mundësi mësimi, lidhje shoqërore dhe sfidojnë vendin e qëndrimeve dhe narrativave jo të ndihmueshme.

Festoni arritjet tuaja

Angazhimi pozitiv në mediat sociale gjithashtu përfshin ndarjen e duhur të gjërave që ju po bëni mirë, ose që mund të jenë të ndryshme për ju gjatë kësaj kohe të pashembullt të ndryshimit, të dy gjërat që funksionojnë dhe mbase nuk kanë funksionuar aq mirë.

Krijoni komunitete online

Ju mund të përdorni mediat sociale për të gjetur mënyra të reja dhe krijuese për të bërë aktivitete në grup së bashku. /Lajmi.net/