Të Infektuar: 4307

Të Shëruar: 2095

Të Vdekur: 94

Si të kaloni monotoninë gjatë karantinimit

12:20 | 26 Mars 2020

Të qenit në bllokim nuk është argëtuese, familjet kanë nevojë për argëtim dhe këto lojëra ndihmojnë të kaloni monotoninë.

Ju ndoshta keni luajtur lojëra me letra dhe borde me fëmijët tuaj, deri në një farë mase, raporton “CNN”, transmeton lajmi.net.

eshtë një argëtim, aktivitet i përbashkët për të prishur një ditë të mbërthyer brenda shtëpisë gjatë motit të keq, ose për të kaluar 23 minutat torturuese midis porositjes së ushqimit në një restorant dhe mbërritjes së tij.

Dhe tani këto devijime mund të jenë një nga mjetet më të rëndësishme familjare në idenë tuaj për t’ju ndihmuar të kaloni orët gjatë mbylljes së koronavirusit.

Lojërat tradicionale janë më të mira se TV, dhe ato janë më interaktive sesa leximi, apo edhe lojërat video.

Lojërat dhe tabelat, kartat dhe lojërat e improvizuara nuk janë thjesht argëtuese, ato janë të dobishme për zhvillimin, një mësim edukativ i maskuar në veshjet e kohës së lojës.

E megjithatë më e rëndësishmja, ata janë argëtues. Dhe ne kemi nevojë për gëzim, të qeshura dhe përvoja pozitive të përbashkëta për fëmijët tani, më shumë se kurrë.

Edhe ato lojëra parashkollore gjithëpërfshirëse që kryesisht i mësojnë fëmijët se si të luajnë, si Candy Land ose Chutes and Ladders, i ndihmojnë ata të përqëndrohen për një kohë të gjatë në një aktivitet të vetëm, të mësojnë të marrin kthesa dhe si të përballojnë humbja, tre aftësi jetësore të rëndësishme që mund të zhvillohen herët.

Ne luajmë shumë lojëra në familjen tonë, dhe i kemi pasur ato në rotacion të vazhdueshëm, pasi kemi marrë udhëzimet e bllokimit për të qëndruar në shtëpi dhe për të shmangur lojërat.

Në anën e të mësuarit, lojërat mësojnë të menduarit kritik, planifikimin përpara, mësimin nga gabimet, parashikimin e rezultateve dhe probabilitetin, kujtesën e përmirësuar, duke marrë parasysh atë që është në mendjen e tjetrit, kontrollin e impulsit, gjetjen e modeleve, matematikën, leximin, komunikimin, përqendrimin dhe më shumë. /Lajmi.net/