Si të fitoni muskuj shpejtë, vetëm duke bërë këtë gjë

16:27 | 21 Mars 2019

Me verën që është afër, shumë prej nesh do të mendojnë për trupin që do shpërfaqin në plazh.

Pa marrë parasysh se çfarë qëllimi juaj është, ose humbja e peshës ose fitimi i muskujve, prapëseprapë përqendrimi do të jetë tek sforcimi fizik, transmeton lajmi.net.

Për fat të mirë, nuk kërkohet që të shpenzoni orë të tëra në palestër, gjithçka që duhet të bëni është diçka e thjeshtë.

Sipas ‘Men’s Health’, nuk keni nevojë të bëni sete apo ripërsëritje të mëtutjeshme, por gjithçka që nevojitet është fokusi.

Për të ndërtuar muskuj, fokusohuni në mënyrën se si i ngrini peshat.

Një ekip hulumtuesish amerikanë krijoi një eksperiment të thjeshtë ku ata morënnjë grup njerëzish që kurrë më parë nuk kishin ngritur pesha.

Atyre u tha të bëjnë ngritje dhe gjatë çdo ngritjeje, studiuesit përdorën elektroda për të matur aktivitetin e muskujve.

Matësi zbuloi se meshkujt mund të shtojnë muskujt e tyre deri në 12% nëse përqendrohen gjatë një ngritjeje peshe. /Lajmi.net/