Të Infektuar: 1147

Të Shëruar: 874

Të Vdekur: 30

Shërbimi Kombëtar i Shëndetit në rrezik të sulmit kibernetik

13:50 | 4 Prill 2020

Shërbimi Kombëtar i Shëndetit Anglez është në rrezik të një sulmi në internet pasi lufton kundër shpërthimit të koronavirusit, paralajmërojnë ekspertët.

Shërbimi shëndetësor tashmë ka nevojë për mbështetje më të madhe për të siguruar që ai mund të qëndrojë i mbrojtur nga çdo hile potencialisht shkatërruese, sipas studimit Chatham House, raporton Independent, transmeton lajmi.net.

Mbështetja e NHS duhet të shkojë përtej rritjes së burimeve njerëzore dhe kapacitetit të pajisjeve, pasi siguria në internet është thelbësore për të siguruar që profesionistët shëndetësorë mund të vazhdojnë të shpëtojnë jetë.

Grupi i ekspertëve është gjithashtu i shqetësuar në lidhje me proceset e zakonshme të sigurisë që janë anashkaluar, të tilla si një kontroll kombëtar për sigurinë dhe rezistencën në internet të NHS, i cili u mbajt në pritje deri në shtator për shkak të Covid-19.

Neil Bennett, ushtrues detyre i shefit të sigurimit të informacionit në NHS Digital, tha: “Kjo është një kohë e stresit në NHS, jo vetëm për ekipet e sigurisë kibernetike dhe ekipet e IT por dhe për sistemet e sigurta, që të vazhdojnë ofrimin e kujdesit të sigurt të pacientit”. /Lajmi.net/