Ruajtja e sigurisë, KFOR-i përfundon stërvitjen “Shpata e bronztë 2024”

Komanda Rajonale Perëndimore e misionit KFOR të udhëhequr nga NATO përfundoi sot një stërvitje të mbajtur në kampin “Villaggio Italia”, me qëllim vlerësimin e gatishmërisë operacionale të njësive dhe procedurat e testimit për të shpejtë, vendosjen e aseteve dhe aftësive. Stërvitja “Shpata e bronztë 2024”, paraqiste një sërë aktivitetesh të përbashkëta për të menaxhuar krizat…

Lajme

03/04/2024 16:03

Komanda Rajonale Perëndimore e misionit KFOR të udhëhequr nga NATO përfundoi sot një stërvitje të mbajtur në kampin “Villaggio Italia”, me qëllim vlerësimin e gatishmërisë operacionale të njësive dhe procedurat e testimit për të shpejtë, vendosjen e aseteve dhe aftësive.

Stërvitja “Shpata e bronztë 2024”, paraqiste një sërë aktivitetesh të përbashkëta për të menaxhuar krizat dhe për të mbështetur sigurinë publike të kryera nga kontingjente të ndryshme kombëtare të caktuara për KFOR-in. Këto përfshinin kontrollin e trazirave të turmës, heqjen e pengesave rrugore, evakuimin mjekësor me helikopter, evakuimin e ndërtesave dhe vendosjen e përforcimeve të trupave.

“Përfundimi i stërvitjes “Shpata e bronztë 2024” paraqet një arritje të rëndësishme në përpjekjet tona të vazhdueshme për të ruajtur një mjedis të sigurt për të gjitha komunitetet që jetojnë në Kosovë, nën mandatin e OKB-së. Përkushtimi dhe profesionalizmi i shfaqur nga të gjithë pjesëmarrësit kanë qenë shembullor dhe pasqyrojnë përkushtimin tonë të palëkundur për të kontribuar në sigurinë e qëndrueshme në mbarë Kosovën,” ka thënë komandanti i KFOR-it, gjeneralmajor Ozkan Ulutash.