Roboti që do mund të ngritë objekte 100 herë më të rënda se pesha e tij

21:41 | 14 Mars 2019

Robotët biologjik janë bërë ndër më atraktivët për njerëzit.

Kjo, për shkak të aftësisë së tyre për të shmangur pengesa njerëzore, siç është edhe ngritja e objekteve të ndryshme, transmeton lajmi.net.

Një projekt midis MIT CSAIL dhe Harvardit paraqiste një robot që është në gjendje të mbante objekte delikate, si dhe të mbajë objekte të natyrave tjera, edhe nëse ato janë 100 herë më të rënda se pesha e tij.

Pëlhura në vetvete është bërë nga një strukturë skeletore e frymëzuar nga origami, e mbuluar me pëlhurë ose me një tullumbace të deflatuar.

Natyra e lakueshme e pajisjes nënkupton mbajtje e një game të gjerë objektesh, me më pak nevojë për sistem vizionesh komplekse. /Lajmi.net/