Qetësohet gjendja nga përmbytjet në Serbi dhe Bosnje

Bie niveli i ujit të lumenjve. Ka nisur përllogaritja e dëmeve. Në Bosnjë rivendoset plotësisht furnizimi me energji elektrike. Gjendja në Serbi nën kontroll.

Lajme

18/05/2014 22:03

Pas reshjeve të rënda me përmbytje masive dhe me më shumë se 20 të vdekur në vende të ndryshme të Ballkanit, gjendja të dielën paraqitet më e qetë. Niveli i ujit në shumicën e lumenjve nuk u ngrit më dhe në disa vende ra.

Në Serbi, në qytetet e rrezikuara veçanërisht Sabac, Mitrovicë dhe Kostolac ishte nën kontroll, bënë të ditur forcat e ndërhyrjes. Edhe termocentrali pjesërisht i përmbytur në qytetin Obrenovac, pranë Beogradit është në gjendje të sigurtë. Në Bosnjë-Hercegovinën fqinjë, ku u prekën nga përmbytjet 1,2 milionë banorë ose një e treta e të gjithë banorëve, gjithashtu forcat e ndërhyrjes dhanë sinjalin për shtensionimin e situatës. Energji ka ndërkohë pa kufizim në të gjithë vendin, raporton Deutche Welle.

Shuma e përgjithshme e dëmeve do të hetohet deri të mërkurën, bëri të ditur ministri serb i Financave, Lazar Krstic. Gazetat e patën llogaritur dëmin në rreth një miliardë euro vetëm në Serbi.