Të Infektuar: 1147

Të Shëruar: 874

Të Vdekur: 30

Pixar pas animacionit Toy Story fiton çmimin Nobel

23:21 | 5 Prill 2020

Këtë vit dy nga burrat, Ed Catmull dhe Pat Hanrahan, kanë fituar çmimi Turing.

Çmimi njeh kontribute “të qëndrueshme dhe të mëdha” në fushën e informatikës dhe konsiderohet të jetë “çmimi Nobel” i shkencës kompjuterike, raporton “BBC”, transmeton lajmi.net.

Dr Catmull, një nga themeluesit e Pixar dhe Dr Hanrahan, një nga punonjësit e hershëm të Pixar, u njoftuan për fitoren e tyre në fillim të marsit.

Për të bërë të mundur Toy Story dhe filma të tjerë të animuar me kompjuter, Dr Catmull, Dr Hanrahan dhe ekipet e tyre duhej të krijonin mënyra për të vizualizuar objekte tre-dimensionale.

Dr Catmull gjithmonë kishte pasur interes për animacion dhe film.

Dr Catmull thotë se ëndrra e tij për të bërë një film të animuar me gjatësi të metrazhit kompjuterik ishte akoma si “jashtëzakonisht jopraktike”. /Lajmi.net/