Phillips: Ballkani, vija e re e frontit në ballafaqimin Moskë-Uashington

David L. Phillips, drejtori i Institutit për Paqe në Universitetin Kolumbia në New York, tha sot në Prishtinë se një vijë e re e frontit në luftën e ftohtë të Rusisë me Shtetet e Bashkuara, shtrihet në Ballkan.

Bota

31/05/2017 23:43

Sipas Phillips, Rusia qëndron prapa veprimeve destabilizuese të Serbisë kundruall Kosovës.

Ndërsa, në rrafshin ndërkombëtar, ai tha se Rusia po tenton të ndërhyjë në procese demokratike në mbarë botën duke marrë shembull edhe zgjedhjet në Shtetet e Bashkuara dhe në Francë. /voa

YouTube player