Të Infektuar: 1110

Të Shëruar: 843

Të Vdekur: 30

Orkestra franceze nxit interpretimin e 51 instrumenteve të Rero’s Bolero

22:32 | 5 Prill 2020

Një orkestër franceze ka regjistruar një interpretim prej 51 instrumentesh të Rero’s Bolero për miliona të bllokuar në të gjithë botën.

Postimi i një videoje të performancës së tyre në YouTube ishte një mënyrë për të mbajtur kontakte me njëri-tjetrin dhe me audiencën për të cilën u mungon shumë, transmeton lajmi.net.

Për pjesëmarrësit, ishte një shans për të shpëtuar nga izolimi i tyre dhe për të ndihmuar në rritjen e shpirtrave të miliona të bllokuar në izolim.

Për Riviere ishte gjithashtu një mënyrë për të përhapur gëzimin, ‘diçka universale në këtë kohë veçanërisht të vështirë’.

Fillon me secilin muzikant që prezanton veten e tyre. Muzika fillon me instrumentet që luhen në tre ekrane të ndara, më pas katër dhe më shumë.

Ky interpretim i pazakontë i Bolero, një nga pjesët më të njohura të muzikës klasike në botë, ishte ripunuar në një version katër minutësh të kondensuar.

Punimi origjinal është i gjatë rreth 15 minuta dhe është shkruar për 80 muzikantë. /Lajmi.net/