Të Infektuar: 1147

Të Shëruar: 874

Të Vdekur: 30

Një super hënë rozë është vendosur të shfaqet në fillim të prillit

14:08 | 2 Prill 2020

Duke shënuar ardhjen e pranverës me ngjarjen më të madhe dhe më të ndritshme hënore të vitit 2020, në fund të prillit do të shfaqet super hëna ngjyrë rozë.

Super hëna më e madhe dhe më e ndritshme e vitit është vendosur të zhvillohet në prill, raporton “Daily Mail”, transmeton lajmi.net.

Super hëna rozë, e quajtur nganjëherë një hënë e plotë Paschal, do të zhvillohet në 7 prill, duke e bërë qiellin natën të ndritshëm për sezonin e pranverës.

Emri vjen nga fjala greke për ‘Pashkët’, e zgjedhur sepse super hëna rozë është e para hënë e plotë që zhvillohet pas ekuinoksit të pranverës, e cila ndodhi në 20 mars.

Edhe pse quhet një super hënë rozë, drita e hënës në të vërtetë nuk do të jetë rozë.

Super hënat janë relativisht të rralla sepse rruga orbitale e Hënës rreth Tokës është eliptike në vend të rrethore, që do të thotë se hënat e plota ndodhin rrallë kur Hëna është gjithashtu në përgjigjen e saj.

Përkundrazi, shumica e hënave të plota ndodhin kur Hëna është më larg nga Toka, duke e bërë atë të duket më e errët dhe jo aq e madhe sa ndodh gjatë një super hëne. /Lajmi.net/