Të Infektuar: 3703

Të Shëruar: 1946

Të Vdekur: 79

Një studim sugjeron gratë që takojnë burra të rinj janë më të lumtur në marrëdhëniet e tyre

15:59 | 29 Maj 2020

Shumica e grave martohen me burra që janë 1-3 vjet më të vjetër se ata, duke besuar se është gjëja më e mirë për ta.

Sipas një mjeku dhe eksperti të marrëdhënieve, gratë që takojnë burra që janë dukshëm më të rinj se ata, kanë tendencë të jenë më të lumtur dhe më të kënaqur, transmeton lajmi.net.

Për të mësuar më shumë rreth marrëdhënieve heteroseksuale, Dr. Lehmiller anketoi 200 gra. Këto gra përfshinin gra që takoheshin burra që ishin më të rinj se ata, më të vjetër se ato, dhe ato të tjera të rëndësishme të të cilave ishin gati në të njëjtën moshë si ato.
A Study Suggests Women Who Date Younger Men Are Happier in Their Relationships

Pas hulumtimit, u zbulua se gratë që ishin në një lidhje me një burrë që ishte rreth 10 vjet më i ri se ata ishin më të lumturat, shkruan bright side. Ata ishin gjithashtu më të përkushtuar në marrëdhëniet e tyre në krahasim me zonjat që takonin burra të moshuar ose burra që ishin në moshë të afërt me ta.

A Study Suggests Women Who Date Younger Men Are Happier in Their Relationships

Ndërsa nuk kishte të dhëna të mjaftueshme për të pretenduar në lidhje me rezultatet, studiuesi ka parashtruar arsye të mundshme pse gratë mund të ndjehen më të rehatshme me burrat e rinj. Sipas tij, gratë marrin dorën e sipërme në këto marrëdhënie dhe ka më shumë hapësirë ​​për barazi.

A Study Suggests Women Who Date Younger Men Are Happier in Their Relationships

Hulumtimi shton gjithashtu se të duash dhe të kënaqësh një grua të moshuar mund t’i bëjë edhe burrat të lumtur, duke i lënë të lumtur të dy partnerët. Ekspertë të tjerë kanë shtuar se këto çifte kanë përputhshmëri më të mirë, pjekuri dhe madje mund të jenë prindër më të mirë. /Lajmi.net/