Një asteroid i është afruar shumë afër tokës

Një objekt i klasifikuar “potencialisht i rrezikshëm” i është afruar tokës por që do të largohet në mënyrë të sigurt.

Auto & Tek

05/06/2020 13:13

Një asteroid është shumë afër tokës, por nuk do të jemi në rrezik për një distancë shumë të vogël pa shkaktuar ndonjë dëm, transmeto lajmi.net.

Raporte të shumta kanë sugjeruar që objekti i njohur si 163348 (2002NN4) është drejtuar nga planeti Tokë, me qëllimin që njerëzimi mund të jetë në rrezik.

Por, fatmirësisht asteroid do të humbasë një distance nga miliona kilometra larg tokës. Asteroidi do të kalojë nga orbita e sistemit solar dhe nuk do të kalojë afër tokës deri në vitin 2029.

Nasa e ka klasifikuar objektin si “asteroid potencialisht i rrezikshëm”. Asteroidi do të kalojë në një distancë jashtë rrezikut që ti afrohet tokës por nuk është e sigurt nëse ai do të jetë më afër apo mund të shkaktojë rreziqe kur të shfaqet përsëri në të ardhmen.

Objekti ishte vëzhguar për herë të pare në vitin 2002 dhe kjo është arsyeja pse quhet kështu. /Lajmi.net/