Të Infektuar: 1052

Të Shëruar: 820

Të Vdekur: 30

Një asteroid gjigant me madhësinë e një mali do të përshkojë tokën këtë muaj

15:49 | 7 Prill 2020

1998 OR2, shkëmbi hapësinor do të jetë aq i madh sa mund të dallohet ndërsa përshkon nëpër qiell më 29 prill.

OR2 pritet të lundrojë me siguri në një distancë prej rreth 4 milion milje, ose rreth 17 herë distancën nga toka në hënë, raporton “The Sun”, transmeton lajmi.net.

Në një gjatësi prej 2.5 milje, asteroidi është më i gjatë se mali i madh Fuji i Japonisë, kjo e bën atë mjaft të madh për ta parë me një teleskop. Aktualisht është i dukshëm vetëm me një teleskop profesional.

Astronomët aktualisht po gjurmojnë gati 2,000 asteroide, kometa dhe objekte të tjera që kërcënojnë pikën tonë, tokën.

“Nasa nuk di asnjë asteroid apo kometë aktualisht në një kurs përplasjeje me Tokën, kështu që probabiliteti i një përplasjeje të madhe është mjaft i vogël”, thotë Nasa. /Lajmi.net/

 The space rock is not expected to collide with Earth