Të Infektuar: 1123

Të Shëruar: 847

Të Vdekur: 30

Nga erdhi pretendimi që 5G shkakton koronavirusin?

14:03 | 7 Prill 2020

Si ndikoi tek njerëzit teoria që 5G është shkaktarë i koronavirusit?

Përzierja e frikës së pabazuar 5G me panikun e sjellë nga një pandemi globale ka parë që njerëzit të ngacmonin punëtorët në rrugë, transmeton lajmi.net.

Disa postime në mediat sociale pohojnë se ndikimi i pretenduar i 5G është vetëm i fundit në një varg pandemish elektromagnetike të shkaktuara nga valët.

Ajo lidh shpërthimin e H1N1 në 2009 me prurjen e 4G, një epidemi të gripit në 1998 me 3G, dhe madje shkon aq larg sa të pretendosh, “futja e valëve të radios shkaktoi gripin spanjoll të 1918”.

Teoria është hedhur poshtë shumë herë nga shkencëtarët, me një profesor mikro-biologjie së fundmi duke e përshkruar atë si “një pamundësi fizike dhe biologjike”.

Postimet e para në internet që promovojnë teorinë u shfaqën në fund të janarit.

Një javë më parë, një mjek i përgjithshëm nga Belgjika kishte dhënë një intervistë me një gazetë në gjuhën holandeze duke hipotezuar se 5G mund të jetë “kërcënuese për jetën”.

Ai dha idenë se koronavirusi mund të lidhej me kullat e qelizave 5G që po ndërtoheshin rreth Wuhanit ku ka origjinën virusi vdekjeprurës. /Lajmi.net/