Ndryshime të reja në WhatsApp: Së shpejti nuk do të jetë në dispozicion për të gjithë

Për shkak të GDPR-së evropiane, WhatsApp ka njoftuar se përdoruesit tani do të jenë 16 vjeç nëse duan të përdorin një shërbim të mesazheve.

Auto & Tek

25/04/2018 16:06

WhatsApp njoftoi të mërkurën se aplikimi i tyre në Bashkimin Evropian nuk do të jetë në gjendje ta përdorin personat nën moshën 16 vjeç.

Në një njoftim zyrtar rreth rregullave të reja të përdorimit, ata nuk shpjeguan se si të kontrollojnë se kush është mbi 16 vjeç dhe aktualisht përdoruesit nuk pyesin as sa janë të moshuar dhe nuk krahasojnë ato profile në Facebook ose Instagram. Në vende të tjera, rregulli është 13 vjet.

Kështu që ata shtojnë se nuk kërkojnë të drejta të reja për të mbledhur të dhëna personale, por ato vetëm po shpjegojnë se si përdorin dhe mbrojnë ato të dhëna të kufizuara që ata kanë. /Lajmi.net/