Microsoft: “Bëhuni gati – Windows i ri arrin në qershor”

13:45 | 3 Qershor 2021

Kryeshefi ekzekutiv i Microsoft Satya Nadella njoftoi në konferencën Build se sistemi i ri operativ është testuar muajt e fundit.

“Sot ne do të krijojmë më shumë mundësi për çdo zhvillues të Windows dhe do të mirëpresim çdo krijues që kërkon platformën më inovative, të re, të hapur për të ndërtuar dhe shpërndarë dhe fituar para të aplikacioneve,” tha ai.

Kjo është ndoshta për shkak të thashethemeve për azhurnimin e Windows Store, gjë që mund ta bëjë më të lehtë për zhvilluesit të përcjellin aplikacionet e tyre te konsumatorët.

Njoftimi i ngjarjes pason lajmin se Microsoft ka “vrarë” zhvillimin e Windows 10X, një version i OS që fillimisht ishte menduar për pajisjet me ekran të dyfishtë. Vitin e kaluar, kompania zhvendosi fokusin e saj nga 10X në pajisje me një ekran për të krijuar potencialisht një konkurrencë më të fortë për Chrome OS. Tani Microsoft ka në plan të prezantojë disa karakteristika 10X në Windows 10 origjinal.

Duke vepruar kështu, Nadella njoftoi se Windows 10 do të jetë falas për një vit dhe për disa përdorues edhe më gjatë, që është një kthesë e madhe nga strategjia e mëparshme e faturimit e Microsoft për çdo lëshim të ri.

Duke vepruar kështu, Nadella inkurajon përdoruesit të kalojnë nga Windows 7 dhe 8, duke e bërë Windows 10 një platformë më të qëndrueshme për zhvilluesit që dëshironin të ndërtonin aplikacione moderne.

Atëherë, ku mund të shkojë Microsoft më pas Windows 10? Kur u lansua në vitin 2015, ishte një kombinim i shkëlqyeshëm i veçorive më të mira të Windows 7 dhe 8. Kishte një desktop të pastër nga i pari, me një ekran inteligjent shtesë të ndjeshëm ndaj të dytit (për fat të mirë, menyja “Start” është gjithashtu përsëri) .

Windows 10 ishte gjithashtu shenja e parë e madhe e ndryshimit në Microsoft nën Nadell, i cili mori detyrën e CEO në 2014 nga Steve Ballmer.