MacBook: Apple do të prezantojë ndryshimet më të mëdha në historinë e kompanisë

Tranzicioni i përfolur gjatë do të sjellë kompjuterët në përputhje me iPhone dhe iPad, si dhe përmirësimin e performancës.

Auto & Tek

10/06/2020 15:55

Apple është vendosur të njoftojë një ndryshim në përbërjen e tij Mac që do të ndryshojë thelbësisht natyrën e platformës, sipas një raporti të ri, transmeton lajmi.net.

Ndryshimi do të lejonte kompjuterët të përmirësojnë në mënyrë drastike shpejtësinë e tyre, jetën e baterisë dhe pjesët e tjera kryesore të performancës së tyre, raporte të shumta kanë sugjeruar, si dhe sjelljen e kompjuterave më në përputhje me iPhone dhe iPad të Apple, për të cilat ka bërë prej kohësh të vetat patate të skuqura.

Njoftimi është vendosur të bëhet në Konferencën e Zhvilluesve në mbarë botën të Apple ose ngjarjen WWDC, e cila fillon më 22 qershor, sipas të njëjtit raport, shkruan Independent. Ai vuri në dukje se planet e Apple janë ende subjekt i ndryshimeve dhe se njoftimi për ndryshimin mund të vonohet.

Përveç fitimeve të njohura nga dizenjimi i çipave të veta, vendimi thuhet se është rezultat i zhgënjimit të vazhdueshëm duke u mbështetur në orarin e lëshimit të Intel për të diktuar kohën e azhurnimeve të Apple dhe lëshimet e reja.

Shpallja e ndryshimit gjatë asaj ngjarje do t’u jepte zhvilluesve kohë që të përshtaten në arkitekturën e re para se kompjuterët e rinj të arrinin në vitin 2021, pohoi Bloomberg. Si e tillë, koha e njoftimit mund të ndryshojë dhe Apple ende nuk mund ta njoftojë atë në të vërtetë gjatë ngjarjes së saj WWDC, sugjeroi raporti. /Lajmi.net/