Kush janë 5 njerëzit më të pasur në botë? Ja sa kanë pasuri ata

12:46 | 9 Dhjetor 2021

Më poshtë janë 5 individët që konsiderohen aktualisht si më të pasurit.

Miliarderët luajnë një rol kyç për të ndihmuar në ndikimin e botës, nga vendimet politike te reformat sociale dhe ekonomike. Forbes e vendos listën e miliarderëve në botë në 2755.

Megjithatë, vetëm një pjesë e vogël aktualisht kanë 100 miliardë dollarë ose më shumë në vlerë neto. Shumë prej këtyre miliarderëve janë themelues të kompanive teknologjike, me një pjesë të madhe të pasurisë së tyre të mbështjellë në kompanitë që ata krijuan.

1. Elon Musk

Mosha: 50

Vendbanimi: Teksas

Bashkëthemelues dhe CEO: Tesla (TSLA)

Pasuria neto: 278 miliardë dollarë

Aksionet e Pronësisë së Tesla: 23% (233 miliardë dollarë)

Asete të tjera: Teknologjitë e eksplorimit të hapësirës (43.6 miliardë dollarë asete private)

2. Jeff Bezos

Mosha: 57

Vendbanimi: Uashington

Themelues dhe Kryetar Ekzekutiv: Amazon (AMZN)

Pasuria neto: 202 miliardë dollarë

Aksionet e Pronësisë së Amazon: 11% (173 miliardë dollarë)

Pasuri të tjera: Blue Origin (9.15 miliardë dollarë asete private), The Washington Post (250 milion dollarë asete private) dhe 16.1 miliardë dollarë në para të gatshme

3. Bernard Arnault

Mosha: 72

Vendbanimi: Paris, Francë

CEO dhe Kryetar: LVMH (LVMUY)

Pasuria neto: 170 miliardë dollarë

Aksionet e Pronësisë së Christian Dior: 97.5% (133 miliardë dollarë në total)

Asete të tjera: kapitali i Moelis & Company (24 miliardë dollarë aktive publike), kapitali Hermès (aksione të pazbuluara), kapitali i Carrefour (749 milion dollarë aktive publike) dhe 9.05 miliardë dollarë në para të gatshme

4. Bill Gates

Mosha: 66

Vendbanimi: Uashington

Bashkëthemelues: Microsoft Corp. (MSFT)

Pasuria neto: 137 miliardë dollarë

Aksionet e Pronësisë së Microsoft: 1.3% (34 miliardë dollarë)

Asete të tjera: Cascade Investment LLC (60 miliardë dollarë asete publike dhe private), 55.7 miliardë dollarë në para të gatshme

5. Larry Page

Mosha: 48

Vendbanimi: Kaliforni

Bashkëthemelues dhe anëtar i Bordit: Alphabet (GOOG)

Pasuria neto: 131 miliardë dollarë

Aksionet e Pronësisë së Alphabet: 6% (112 miliardë dollarë në total)

Pasuri të tjera: 14.4 miliardë dollarë në para të gatshme /Lajmi.net/