Të Infektuar: 1147

Të Shëruar: 874

Të Vdekur: 30

Koronavirusi: Tajlanda provon testin e ri 15-minutësh për Covid-19

13:14 | 1 Prill 2020

Nëse testi është pozitiv, pacientit i dërgohet një provë më gjithëpërfshirëse për të konfirmuar rezultatin.

Në Tajlandë është nisur një test i ri 15-minutësh që synon të rrisë numrin e njerëzve që kontrollohen për virusin vdekjeprurës dhe lehtësimin e barrës për sistemin shëndetësor, raporton “Sky News”, transmeton lajmi.net.

Universiteti Chulalongkorn në Bangkok përmbylli pajisjen e shpejtë këtë javë duke shpresuar se do të ndihmojë në identifikimin e shpejtë të njerëzve me sëmundje.

Aktualisht mjekët mbështeten në testet e reaksionit të zinxhirit polimerazë (PCR) nga shtupat e hundës dhe të fytit për të zbuluar COVID-19.

Kërkesa për testin PCR mund të thotë se komplet janë në furnizim të shkurtër dhe rezultatet mund të zgjasin dy deri në katër ditë.

Testet e reja të shiritit të shpejtë zbulojnë antitrupa (IgG & IgM) në serumin e gjakut ose plazmën që mund të tregojnë se një pacient ose aktualisht ose më parë kishte COVID-19.

Punon me një pikë gjaku dhe jep një rezultat të parë pozitiv ose negativ në 10 deri në 15 minuta. /Lajmi.net/