Të Infektuar: 1147

Të Shëruar: 874

Të Vdekur: 30

Koronavirusi shkakton një rritje të madhe të piraterisë

13:26 | 4 Prill 2020

Hulumtimet sugjerojnë se do të ketë një rritje të vazhdueshme të aktivitetit të piraterisë pasi masat e kontrollit të Covid-19 vazhdojnë të rriten.

Pandemia e koronavirusit ka rezultuar në një rritje të madhe të piraterisë në internet, pasi miliarda njerëz në mbarë botën janë të detyruar të qëndrojnë në shtëpi si pjesë e masave të kontrollit, transmeton lajmi.net.

Firma për ndjekjen e piraterisë Muso regjistroi më shumë se 11 miliardë vizita globalisht në vendet e paligjshme të piraterisë në shkurt, të nxitur nga një bllokim i rreptë në Kinë që synonte të parandalonte përhapjen e virusit vdekjeprurës.

Në nivel global, shkarkimet mesatare ditore nga janari deri në shkurt u rritën ndjeshëm me 36%. Që atëherë, më shumë se një e treta e popullsisë së botës është vendosur në bllokim pasi më shumë vende ndjekin epërsinë e Kinës në luftën kundër shpërthimit.

Shifrat nga platformat e tjera në internet kanë treguar që shikueshmëria është rritur gjithashtu nëpër faqet legjitime të transmetimit në tremujorin e parë të vitit 2020. Pamja e shikimit në uebfaqen e transmetimit të drejtpërdrejtë Twitch u ndez me rreth 17 përqind krahasuar me tremujorin e kaluar, duke tejkaluar 3 miliardë orë.

Statistikat e përpiluara nga shërbimi Streamlabs zbuluan se orët e shikuara në YouTube Gaming Live, Facebook Gaming dhe Mixer gjithashtu u rritën midis 4 deri 15%.

Hulumtimi i veçantë nga firma e analitikës AppAnnie këtë javë tregoi se sasia e kohës që njerëzit kalojnë në telefonat inteligjentë Android është rritur me gati një të pestën në vitin 2020. /Lajmi.net/