Të Infektuar: 4307

Të Shëruar: 2095

Të Vdekur: 94

Koronavirusi: Facebook dhuron 750 mijë maska fytyre

14:37 | 24 Mars 2020

Rrjeti social bashkohet me Apple në dhënien e pajisjeve mbrojtëse kryesore.

Facebook ka dhuruar 750,000 maska ​​për fytyrën dhe ka thënë se do të përpiqet të dhurojë “miliona” më shumë, raporton  “Independent”, transmeton lajmi.net.

Vendimi vjen ndërsa punëtorët e urgjencës luftojnë për të gjetur pajisjet kryesore mbrojtëse të kërkuara për të trajtuar me siguri njerëzit që vuajnë me Covid-19.

Por dhurimi ka shkaktuar pyetje se pse Facebook e mbajti furnizimin e tij për aq kohë, në vend që t’i dhuronte më herët, pasi koronavirusi u përhap në shtetin e tij të Kalifornisë.

Facebook u bashkua me ndërmarrje të tjera të teknologjisë përfshirë Apple në dhënien e pajisjeve për publikun.

Maska për fytyrën është bërë e vështirë për të marrë në mes të kërkesës në rritje midis punonjësve të urgjencës dhe pasi furnizimi është blerë nga anëtarët e publikut të shqetësuar për përhapjen e sëmundjes.

Njoftimi shkaktoi një mori pyetjesh se pse Facebook kishte mbajtur një rezervë kaq të madh maskash për fytyrën kur punonjësit e urgjencës kishin nevojë kaq të madhe dhe pse nuk ishin dhënë më herët.

Maska për fytyrën janë vetëm një nga një shumëllojshmëri e pajisjeve që janë në furnizim të shkurtër ndërsa përhapet koronavirusi. Kompanitë e teknologjisë janë angazhuar gjithashtu të bëjnë atë që munden për të trajtuar mungesat e pajisjeve të tjera siç janë ventilatorët. /Lajmi.net/