Kim Jong-un urdhëron rritjen e prodhimit të raketave ndërkontinentale

Kreu koreanoverior, Kim Jong Un, ka urdhëruar prodhimin e më shumë motorëve dhe mbushje për raketa balistike ndërkontinentale (ICBM), njoftoi media zyrtare.

Bota

23/08/2017 18:56

Tensionet rreth programeve bërthamore dhe balistike të Koresë së Veriut nuk kanë pushuar së rrituri mujat e fundit.

Në korrik, Pheniani zhvilloi teste me ICBM, të mbikëqyrura nga Kim Jong Un, që në parim vë një pjesë të mirë të kontinentit amerikan në rrezen e këtyre raketave, përcjell Atsh.

Uashingtoni dhe Pheniani rritën kërcënimet reciproke.

Por toni nga kjo kohë është zbutur, por Uashingtoni dhe Seuli filluan këtë javë ushtrimet e tyre të përbashkëta ushtarake që si gjithnjë janë kritikuar nga Koreja e Veritur si përpjekie për të pushtuar territorin e saj.