Të Infektuar: 1052

Të Shëruar: 820

Të Vdekur: 30

Këto ndryshime në trup tregojnë për problemet me shëndetin tuaj

20:58 | 21 Shtator 2019

Disa probleme me shëndetin mund të jenë shumë të fshehura. Ato mund të duken si diçka shumë të thjeshta, por në fakt mund të jenë alarmante.

Doktorët thonë se sa më herët që të gjendet një sëmundje apo problem, aq më lehtë mund të trajtohet dhe të shërohet dhe në disa raste diagnoza e hershme mund të shpëtoj shumë jetë.

Një gjuhë e skalitur që bëhet si kore, do të thotë se gjuha po bëhet më e madhe se nofulla e poshtme. Kjo gjendje zakonisht shkaktohen nga ëntja dhe shkaktohet zakonisht nga dehidratimi dhe mund të trajtohet edhe vet, pa kontaktuar mjek.

Vija të zeza në thonj 

Thonjtë zakonisht tregojnë shumë për shëndetin tuaj. Andaj, nëse shihni ndryshime në thonj mund të jetë shenjë e një problemi shëndetësor. Nëse keni vrejtur një një vijë të zezë apo kafe të mbylltë atëherë duhet ta kontrolloni. Zakonisht, kjo shenjë e melanomisë një sëmundje e kancerit.

Një puçërr që nuk shërohet

Të gjithë përjetojmë puçrra në lëkurë herë pas here, mirëpo që largohen. Por, nëse përjetoni një puçërr që nuk largohet atëherë duhet të shkoni ta kontrolloni, sepse mund të jetë shenjë e sëmundjes së kancerit të lëkurës.

Puçrra në nofull 

Kjo mund të jetë shenjë e hormoneve të çrregullta.

Dhembje në gisht

Dhembje dhe shtrëngim në gishtërinj mund të jetë shenjë e kancerit të mushkërisë.