Kartolinat Kontemporane

Shtatë artistë të famshëm kontemporanë kanë dizajnuar kartolina për Krishtlindje. Natyrisht, nuk janë të ngjashme me ato që i blini në librari apo qendra tregtare.

ShowBiz

25/12/2013 21:00

Shtatë artistë të famshëm kontemporanë kanë dizajnuar kartolina për Krishtlindje.

Ata flasin për inspirimet dhe i interpretojnë porositë e tyre.

Natyrisht, nuk janë të ngjashme me ato që i blini në librari apo qendra tregtare.

A.M.

 

Yinka Shonibare

“Gjersa i hapni dhuratat e juaja për Krishtlindje dhe e hani ushqimin festiv, mendoni paksa për ata njerëz që nuk e kanë këtë fat”.

Yinka Shonibare

 

 

Martin Boyce

“Zakonisht, kjo duket si pemë me drita të pështjelluara nëpër degë, kurse në dhjetor, si pemë e çuditshme e Krishtlindjes në studion time”.

Martin Boyce

 

 

Gavin Turk

“Ekziston një optimizëm i brendshëm i yjeve – qëndrojnë lart në ajër, kanë vetëbesim. Synoni qiellin, synoni yjet”.

Gavin Turk

 

 

Kiki Smith

“Vini re yjet që lëvizin harmonishëm”.

Kiki Smith

 

 

Idris Khan

“Krishtlindjet kanë të bëjnë me kujtimet. Kjo pamje flet për kujtimin e secilës pemë që prehet dhe zbukurohet për çdo vit”.

Idris Khan

 

 

Michael Elmgreen

“Mbaj në mend se zëri i nënës time gjithmonë bëhej qesharak gjatë ditëve të Krishtlindjes – për shkak të përzierjes së Xanax’it dhe verës së kuqe”.

Elmgreen & Dragset

 

 

Laure Prouvost

“Kjo pecetë kuzhine, e ngjyrosur me dorë, shënon tentimin e fundit për ta gjetur gjyshin tim para Krishtlindjes”.

Laure Prouvost