Italianët të pa shpresë: Shkalla e infeksioneve të reja ulet kurse ajo e vdekjeve rritet

13:39 | 26 Mars 2020

2fdb3eb8-f7f6-4d4a-a680-6b0c6bea9258

Sapo u dëshmuan rritjet e vdekjeve në Itali që nga fillimi i shpërthimit, me një total prej më shumë se 7.500, e vështirë për italianët që të kenë një fije shprese.

Shkalla e infeksioneve të reja është ngadalësuar përsëri dhe këshilli i kërkimit qeveritar thotë se pothuajse gjysma e të gjitha provincave kanë arritur tashmë kulmin e shpërthimit, raporton “BBC”, transmeton lajmi.net.

Ndërsa masat e kontrollit duket se po funksionojnë në Lombardi, rajoni me goditjen më të dobët në veri, pjesë të varfëria të Italisë qendrore dhe jugore po shohin një rritje shqetësuese të vdekjeve.

Presidenti i Campania, rajoni rreth Napolit, paralajmëroi për “perspektivën e vërtetë që tragjedia e Lombardisë do të bëhet tragjedia e jugut”.

Kryeministri Giuseppe Conte ka premtuar një paketë të dytë për të lehtësuar ndikimin ekonomik me të paktën 25bn €, me ekonominë e tretë më të madhe të BE-së që ka të ngjarë të zhytet në recesionin e saj më të thellë në një gjeneratë. /Lajmi.net/