Të Infektuar: 4307

Të Shëruar: 2095

Të Vdekur: 94

Ia preu fytin të dashurit në “vetëmbrojtje”, çfarë thotë gjykata

12:19 | 26 Mars 2020

comp-1585164550

Një grua pretendoi vetëmbrojtje pasi ajo preu fytin e të dashurit të saj, ka dështuar në përpjekjen për liri.

Gjykata e Apelit në Arizona ka mbështetur dënimin për vrasje të shkallës së parë dhe dënimin me burg të përjetshëm të Jody Arias, raporton “Mirror”, transmeton lajmi.net.

Arias, e cila është e burgosur për vrasjen e vitit 2008 të ish-të dashurit, u përpoq të apelojë çështjen me arsyetimin se autoritetet lejuan mbulimin e mediave të rrotulloheshin rreth çështjes, duke e privuar atë nga një gjykim i drejtë.

Avokatët e saj vazhduan të pretendojnë se prokurori Juan Martinez keqkontrolloi veten në lidhje me gjykimin, por gjykata e apelit me tre persona mbështeti unanimisht dënimin e saj në një mendim prej 29 faqesh. “Ne përfundojmë se Arias u dënua bazuar në provat dërrmuese të fajit të saj, jo si rezultat i sjelljes së prokurorisë”, thuhet në mendim.

Arias tani mbetet e dënuar për vrasjen e ish të dashurit të saj Travis Alexander në shtëpinë e tij në Pheonix, Arizona.

Prokurorët thanë që ajo sulmoi Aleksandrin në një tërbim xheloz, pasi ajo mësoi se ai po planifikonte një udhëtim në Meksikë me një grua tjetër.

Gjatë gjykimit, Arias insistoi që ajo të vepronte në vetëmbrojtje pasi Aleksandri e sulmoi atë. Por prokurorët vunë re ashpërsinë e sulmit që pa Aleksandrin të mbante 30 plagë me thikë duke përfshirë një fyt të çarë, si dhe një plagë me armë në kokë. /Lajmi.net/