Guri i çuditshëm që NASA gjeti në Mars

Roveri i NASA-s po heton një "gurë të artë" të çuditshëm në Mars.

Fun

02/12/2018 16:24

Agjencia e hapësirës tha se roveri po dërgohej për një pamje të afërt në drejtim të objektit të çuditshëm, transmeton lajmi.net.

Të ashtuquajturin “I vogli Colonsay”, shkencëtarët e dalluan një imazh më të zgjeruar dhe tani kanë vendosur të kthehen sërish për një vështrim më të afërt.

“Një nga mostrat që përpiqemi ta shohim më mirë është ‘I vogli Colonsay”, tha NASA.

Ekipi planifikues mendon se mund të jetë një meteor, për shkak të shkëlqimit të tij.

Operatorët do të përdorin ChemCam me gjashtë rrota të NASA rover për të studiuar shkëmbin. /Lajmi.net/