Të Infektuar: 1110

Të Shëruar: 843

Të Vdekur: 30

Google Maps lëshon të dhëna si pjesë e luftës kundër Covid-19

16:30 | 3 Prill 2020

Informacioni u bë publik në përpjekje për të siguruar përdoruesit që privatësia do të mbrohet.

Google ka lëshuar një tufë të të dhënave për vendndodhjen e marrë nga aplikacioni i saj Maps në një përpjekje për të luftuar koronavirusin, shkruan Independent, transmeton lajmi.net.

Informacioni mbledh të dhëna nga 131 vende në lidhje me mënyrën se si njerëzit janë duke lëvizur për shkak se ata u detyruan të bllokohen në përpjekje për të ndaluar përhapjen e sëmundjes.

Google gjithashtu zgjodhi të lëshojë të dhënat për publikun në mënyrë që njerëzit të informohen për mënyrën se si po mblidhen dhe përdoren informacionet e tyre.

Në raportet e reja, informacioni është anonimizuar dhe informacioni siç është vendndodhja ose lëvizja e një personi specifik nuk është në dispozicion.

Raportet janë të organizuara nga një vend dhe janë të disponueshme për këdo që t’i shkarkojë përmes faqes së përkushtuar të Google. /Lajmi.net/