Gjuriq dhe Mariq i bëjnë thirrje Mustafës për formimin e Asociacionit, thonë se ka detyrim

Drejtori i të ashtuquajturës Zyrë për Kosovën, Marko Gjuriq dhe njëri nga ministrat serb në Qeverinë e Kosovës, Lubomir Mariq thanë se presin që Asociacioni i komunave me shumicë serbe do të formohet sa më shpejtë pasi kjo është detyrim që ka Prishtina zyrtare nga marrëveshja e Brukselit.

Lajme

23/11/2016 17:38

Mariq u tha gazetarëve në Mitrovicë, se Qeveria e Kosovës duhet të zbatojë pjesën e marrëveshjes që doli nga Brukseli e që është relevante për themelimin e Asociacionit të Komunave me shumicë serbe (ASK), transmeton lajmi.net.

Mirëpo, Mariq theksoi se për këtë ka reaguar kryeministri i Kosovës, Isa Mustafa, i cili ka deklaruar se nuk do të ketë Dekret për themelimin e ASK-së dhe hartimi i statutit nuk do të fillojë ndërsa serbët të kthehen në institucionet e Kosovës.

Kështu, vendimi i Qeverisë së Kosovës duhet të implementohet si pjesë e marrëveshjes në lidhje me ASK-në, ka thënë Mariq.

Gjuriq duke mos dashur t’i kushtoj vëmendje të veçantë deklaratës së kryeministrit të Kosovës, ka thënë se Qeveria e këtij vendi duhet t’i zgjedh problemet e brendshme politike me partnerët e koalicionit  dhe duhet të formohet ASK-ja.

“Sigurisht se do të formohet Asociacioni i komunave me shumicë serbe. Ne duam që të ketë më shumë komuna me shumicë serbe, sepse atëherë do të kthehen të gjithë njerëzit që janë dëbuar”, ka thënë Gjuriq. /Lajmi.net/