Gjobat ndaj shoferëve kosovarë në Austri, shkak janë patentë shoferët

Gjobitja me 400 euro nga Austria, ndaj disa shoferëvë kosovarë në kufirin e këtij shteti i ka befasuar edhe institucionet në Prishtinë.

Lajme

01/05/2022 20:25

Për këtë arsye zyrtarë të gjendjes civile dhe ata të ministrisë së Jashtme u takuan të martën për t’i rinisur edhe një kërkesë palës austriake.

Institucionet e Kosovës ka vite që po mundohen ta rregullojnë këtë problem me austriakët.

Ai shton se kanë kërkuar ndihmë edhe nga ambasadori i Austrisë në Kosovë.

I pari i Gjendjes Civile në Kosovë shfajëson palën kosovare, me shpresën se Austria do të veprojë shpejt.

Klan Kosova për këtë çështje i ka dërguar pyetje sekretarit të Ministrisë së Jashtme të Kosovës, Behar Isma, por deri më tani nuk ka marrë përgjigje.

Pa përgjigje televizioni ka mbetur edhe nga Ambasada e Austrisë në Kosovë.