Të Infektuar: 18.345

Të Shëruar: 15.198

Të Vdekur: 669

Gjarpri me dy koka dhe që ka helmin më të rrezikshëm

18:38 | 17 Tetor 2020

Zvarraniku me gjatësi 11 cm u gjet jashtë një shtëpie në rrethinën Kalyan të shtetit Maharashtra.

Tërheqësi i gjarprit Prem Aher arriti me zyrtarë të pyjeve që kapën dhe e çuan atë në një vend të sigurt, transmeton lajmi.net.

Vipers Russel kanë një nga helmet më të rrezikshme në botë. Ekipi tha që gjarpri ”ishte marrë për kërkime të mëtejshme”.

”Gjarpri është i gjallë dhe po mbahet në një mjedis të sigurt”, shtuan ata.

The mutant predator was captured in disturbing footage

Ndërsa zyrtari i Shërbimeve Pyjore Susanta Nanda tha se anomalitë e tilla gjenetike çojnë në nivele të ulëta mbijetese në natyrë, shpjegoi pse gjarpri helmues ishte kaq i rrezikshëm për njerëzit.

Viktimat përjetojnë një ritëm të gjerë të simptomave pas kafshimit, duke filluar nga dhimbja tek të vjellat, deri te marramendja dhe dështimi i veshkave. /Lajmi.net/

Two-headed snakes aren't all that uncommon