Të Infektuar: 57.317

Të Shëruar: 50.487

Të Vdekur: 1.447

Foshnjat shohin vetëm këtë ngjyrë deri në moshën 5 muajsh

16:59 | 13 Janar 2021

Zhvillimi i shikimit te foshnjat mund të iu surprizoj.

Edhe në bark të nënës, foshnja mund të dalloj dritën nga errësira, dhe pas lindjes, foshnja i sheh format përmes vijave ku drita dhe errësira preken, shkruan lajmi.net.

Por, atyre iu duhet kohë për të mësuar si t’i përdorin sytë. Në vitin e parë të jetës, foshnja mëson se si të shoh.

Kur lind, deri sa të arrij moshën 3 muajsh, foshnja sheh vetëm bardh, hirtë dhe zi. Pas 3 muajve të parë, foshnja fillon të shoh ngjyrën e kuqe fillimisht.

Në moshën 5 muajsh, foshnja fillon të shoh të gjitha ngjyrat e spektrumit.

Fëmijët fillojnë të shohin plotësisht të gjitha format rreth moshës 4-5 vjeçe. /Lajmi.net/