Fenomeni i pazakontë: Eklipsi i parë diellor i vitit 2022 ka filluar, këtu mund ta shikoni

Transmetimet drejtpërdrejt sjellin eklipsin nga Amerika e Jugut në mbarë botën.

Bota

30/04/2022 23:20

Është momenti që shikuesit e qiellit kanë pritur: eklipsi i parë diellor i vitit ka filluar.

Eklipsi i pjesshëm diellor i 30 prillit filloi rreth orës 14:45 EDT (1845 GMT), sipas Timeanddate.com , i cili transmeton drejtpërdrejt pamje nga Argjentina dhe Kili. Sidoqoftë, eklipsi fillimisht ishte i dukshëm mbi Oqeanin Jugor në brigjet e Antarktidës, ku pak vëzhgues të qiellit mund të shijonin eklipsin diellor .

Hija e hënës iu desh rreth një orë për të arritur në majën jugore të Amerikës së Jugut dhe për t’u bërë më e aksesueshme për vëzhguesit e qiellit. Transmetimi i Timeanddate.com nga El Kolorado, Kili, rreth 30 milje (50 kilometra) larg Santiagos, tregoi pamjet e para të diellit me “kafshimin” karakteristik që mungonte qartë të dukshme pak pas orës 16:30 EDT (2030 GMT).

Klikoni KËTU.