Të Infektuar: 4307

Të Shëruar: 2095

Të Vdekur: 94

Doktori paralajmëron se njerëzit mund të vdesin nëse e bëjnë “sfidën e koronavirusit”

10:54 | 26 Mars 2020

Përdoruesit e mediave sociale që lëpijnë taset e tualetit dhe sipërfaqet e tjera në të ashtuquajturin “Coronavirus Challenge” janë përplasur për rrezikimin e jetës.

Video tronditëse janë shfaqur që tregojnë ndikues në platforma të ndryshme që kryejnë marifete, pavarësisht këshillave zyrtare që i kërkojnë publikut të ndiqte një sërë masash shëndetësore për të ndaluar përhapjen e pandemisë së vrasësve, raporton “Metro”, transmeton lajmi.net.

Është e paqartë se ku janë filmuar disa video, por TikTok një platformë e përdorur kryesisht nga adoleshentë, ka thënë se do të heqë të gjithë përmbajtjen e tillë nga faqja e saj.

Trendi nuk duket të jetë veçanërisht i përhapur ose po kopjohet nga një numër i konsiderueshëm njerëzish, megjithatë, #CoronavirusChallenge ishte parë 931.6 milion herë në TikTok.

Nikki Kanani, drejtori Mjekësor i Kujdesit Parësor, tha: “Është shumë e papërgjegjshme që njerëzit të vendosin në rrezik shëndetin e tyre dhe shëndetin e atyre që janë për rreth, për asnjë arsye tjetër përveç një ‘sfide’ të pakuptimtë të internetit”. /Lajmi.net/