Deri në 300,000 baktere të rrezikshme janë të fshehura në shishen tuaj të ujit

Ndërsa pini ujë nga shishja juaj, nuk jeni në dijeni se mund të merrni mijëra baktere të rrezikshme në trup.

Lifestyle

16/10/2019 17:52

Përkatësisht, megjithëse shishja juaj duket e pastër, nëse nuk e lani mjaftueshëm mirë, mund të krijojë mikrobe të padukshme, transmeton lajmi.net.

Philip Tierno, profesor klinik i patologjisë dhe mikrobiologjisë, shpjegon se një shpëlarje e plotë vetëm nuk do të ishte e mjaftueshme.

Në mënyrë të veçantë, bakteret krijojnë një bio-film në pjesën e brendshme të një shishe të ripërdorshme, andaj kërkohet veprim i fortë mekanik për të hequr qafe atë.

Çfarë është biofilmi gjithsesi? Është një përbërje e baktereve që tashmë është e pranishme në gojën tuaj, e krijuar nga mbeturinat e ushqimit.

Përveç kësaj, bakteret nga duart tuaja mund të arrijnë në gojë dhe më pas në shishe. Vetëm mos harroni atë që prekni gjatë ditës, kështu që do të bëhet e qartë që po e transferoni atë në gjithçka që prekni, përfshirë shishen nga e cila pini lëngun.

Hulumtimi i kryer nga Sondazhi Tredmill zbuloi se shishet me ujë mund të përmbajnë më shumë se 300,000 baktere për centimetër katror, sipas portalit Unilad. Kështu që kur nuk e pastroni shishen, të gjitha këto baktere përfundojnë në trupin tuaj.

Rreziku ndryshon nga shishja në shishe. Ato me një fyt të gjerë paraqesin kërcënimin më të vogël, por ato me pengesa gome duhet të pastrohen veçanërisht mirë.

Për të shmangur grumbullimin e baktereve, duhet të paktën një herë në javë të pastroni një shishe me ujë të nxehtë, sapun dhe furçë. /Lajmi.net/