Të Infektuar: 106.489

Të Shëruar: 97.877

Të Vdekur: 2.210

COVID-19 shkaktoi një në tre vdekje në Brazil deri më tani këtë vit

9:53 | 4 Maj 2021

Që nga fillimi i këtij viti, një e treta e të gjithë njerëzve që kanë vdekur në Brazil ishin viktima të COVID-19.

Sipas të dhënave nga Regjistri Civil i Brazilit, 615,329 vdekje u raportuan në vend midis 1 janarit dhe 30 prillit, raporton Cnn, transmeton lajmi.net.

Nga ato, 208,370 kishin të bënin me COVID-19, sipas Ministrisë së Shëndetësisë të Brazilit – 33.9% të totalit të vendit.

Koronavirusi është rritur me një hakmarrje në gjigantin e Amerikës së Jugut në muajt e fundit – i nxitur pjesërisht nga mosrespektimi i masave paraprake të distancës sociale dhe shfaqjes së varianteve të reja ekstagjioze – dhe ka marrë më shumë jetë në katër muajt e fundit e gjithë viti 2020.

Më shumë se 78,000 njerëz në Brazil kanë vdekur nga virusi vetëm muajin e kaluar. /Lajmi.net/