Cilat janë arsyet që burrat mbesin pa flokë?

Burrat e shkurtër kanë më shumë gjasa të mbesin pa flokë.

Lifestyle

10/06/2020 13:35

Një studim gjenetik nga universiteti Bonn hetuan materialet gjenetike të më shumë se 20 mijë burrave, transmeton lajmi.net.

Hulumtimet zbuluan që humbja e flokëve është e lidhur me karakteristika fizike të ndryshme dhe të sëmundjeve, hulumtimi është i publikuar në Nature Communications.

Është gjithashtu e njohur që burrat që humbin flokët vuajnë nga sëmundja e zemrës apo edhe kanceri në prostatë.

Në bazë të hulumtimit zbulohet që burrat që humbasin flokët më herët mund të kenë problem me kancerin në prostate sepse problemet me zemër kanë edhe ndikime tjera më të komplikuara.

Gjithashtu në humbjen e flokëve mund të përfshihen edhe imuniteti dhe qelizat vjamore. / Lajmi.net/