Cila është arsyeja se pse burrat ulen në gjunjë kur propozojnë?

Ëndrra e çdo femre është që të ulet i dashuri në gjujnë që të bëjë pyetjen e madhe, por pse bëhet ky veprim?

Fun

29/11/2021 10:24

Për shumë njerëz, propozimet supozohet të jenë momenti më romantik, që e keni përjetuar më parë vetëm gjatë leximit të përrallave.

Ju shikoni dashurinë e jetës teksa ulet në gjunjë dhe nxjerr një kuti me unazën që shkëlqen dhe thotë fjalinë magjike që bën t’ju rrjedhin lotët si ujëvarë. Por a e keni menduar ndonjëherë se çfarë kuptimi ka ulja në gjunjë?

Në fakt është disi e çuditshme. Ne e kuptojmë se është traditë dhe gjëra të tjera – por nëse mendoni vërtet për këtë, çfarë mund të fitojë dikush duke u ulur në gjunjë?

Engagement Ring Bible shqyrtoi se nga erdhi tradita dhe shpjegon se ajo “daton në periudhën e kalorësisë, kalorësisë dhe martesave me mblesëri. Pra, ja pse burrat tradicionalisht bien në një gju për t’u propozuar grave.

“Kalorësit duhet të uleshin mbi një gju përpara dikujt me grada më të larta, si një shfaqje respekti, bindjeje dhe besnikërie. Pra, kur një zotëri i propozonte zonjushës, duke u zotuar për besnikëri dhe duke shpallur dashurinë për të, të uleshe në një gju ishte gjëja më natyrale për t’u bërë”.

Kjo quhet marrëveshja e bindjes në fjalorin kalorsiak. E kështu, ulja në gjunjë u kthye në traditë dhe sot propozimet tipike kanë patjetër dikë që ulet në gjunjë. /Lajmi.net/