Çfarë duhet të konsideroni në lidhje me ilaçin statin

Statinet janë ilaçet më fitimprurëse në historinë e Big Pharma, pavarësisht se dështuan gati 99% e pacientëve që i marrin ato.

Lifestyle

10/06/2020 15:49

Mbi 25 milion amerikanë aktualisht marrin një ilaç të përditshëm statin, kjo është shumë dështim. Lloji i ilaçeve të statinës është një shembull i përsosur i asaj që është e gabuar me mjekësinë konvencionale, transmeton lajmi.net.

Statinat janë një klasë e ilaçeve që ulin nivelin e kolesterolit. Ata punojnë duke helmuar enzimën reduktazë HMG CoA, e cila gjendet në të gjitha qelizat.

Mjekësia konvencionale do t’ju besonte se kolesteroli është një substancë e rrezikshme dhe se nivelet e ngritura të kolesterolit po shkaktojnë pllaka në arteriet koronare dhe, me zgjatje, sulme në zemër.

Por në fakt, çdo qelizë e vetme në trupin e njeriut ka nevojë dhe kërkon një sasi optimale të kolesterolit në mënyrë që të funksionojë. Ne thjesht nuk mund të jetojmë pa nivele adekuate të kolesterolit.

Efektet e kundërta të barnave me statin

Statinët punojnë duke helmuar enzimën e reduktazës HMG CoA. Shikimi i shtigjeve biokimike mund të bëjë që çdokush të parashikojë se çfarë do të ndodhë kur kjo rrugë të helmohet.

Helmimi i enzimës HMG CoA do të ulë nivelin e kolesterolit. Truri (përfshirë sistemin nervor qendror dhe periferik) përmban përqendrimin më të lartë të kolesterolit në trup.

Gjeni se cili organ dëmtohet veçanërisht nga kolesteroli i ulët?

Mjegulla e trurit, çmenduria, depresioni, sëmundja e Parkinsonit, humbja e kujtesës, neuropatia dhe ALS janë të gjitha efektet anësore të dokumentuara të përdorimit të statinës.

Kjo nuk duhet të jetë befasi sepse ulja e niveleve të kolesterolit në tru dhe sistemin nervor mund të parashikohet të ketë efekte katastrofike, raporton Alternative Medicine. Ka pasur 13,290 raportime të depresionit dhe 9.044 raste të dëmtimit të kujtesës dhe amnezisë kalimtare në sistemin e raportimit të ngjarjeve anësore të FDA në lidhje me statinat.

Statinat shoqërohen gjithashtu me çrregullime të muskujve, pasi jo vetëm që prodhimi i kolesterolit pengohet nga statinat, por po kështu është edhe koenzima e substancave të ngjashme me vitaminën Q10 (CoQ10).

Përqendrimi më i lartë i CoQ10 gjendet në muskujt e trupit. Tani ju me siguri mund të merrni me mend efektet e kundërta, por ato përfshijnë dhimbje të muskujve, ngurtësi muskulore, dhe dështim kongjestiv të zemrës.

Dështimi kongjestiv i zemrës karakterizohet nga një dobësi e muskujve të zemrës për të pompuar sasi të mjaftueshme të gjakut në indet. Ajo po rritet me ritme të epidemisë dhe nuk kam dyshim se kjo është për shkak të përdorimit të statinës, veçanërisht nga të moshuarit. /Lajmi.net/