Buka që rekomandojnë mjekët për të minimizuar trashësinë në bark

Një lloj i yndyrës trupore konsiderohet i dëmshëm për shkak të kokëfortësisë, ndërsa nivelet e larta nga kjo mund të shpiejnë në probleme serioze shëndetësore.

Lifestyle

11/03/2019 20:25

Hulumtimet kanë treguar se si ngrënia e ushqimeve të lartë në proteinë mund të zvogëlojë dëshirën për të ngrënë në 60 për qind, të nxisë metabolizmin nga 80 deri në 100 kalori në ditë dhe t’iu ndihmojë të hani deri në 441 më pak kalori në ditë, transmeton lajmi.net.

Letra “Gluconeogenesis dhe shpenzimet e energjisë pas një dietë të lartë në proteina, pa karbohidrate” zbuloi këto gjetje.

Një burim i proteinave që mund të shtoni në dietën tuaj për të humbur yndyrën e barkut është buka e zezë me fara.

Buka e zakonshme është shumë e lartë në karbohidratet, të cilat ju duhet t’i kufizoni kur përpiqeni të heqni qafe yndyrën “kokëfortë”.

Sipas ekspertëve në Healthline, një pjesë e bukës së zezë me fara përmban 5g proteina dhe 80 kalori.

Kjo bukë përmban disa karbohidrate, kështu që nuk duhet të mbështeteni në të si burimi kryesor të proteinave. /Lajmi.net/