Britania e Madhe përgëzon për formimin “paqësor” të qeverisë, përmenden sfidat e ngutshme

Ambasada e Britanisë së Madhe në Kosovë ka reaguar pas formimit të Qeverisë së re. Ata kanë përgëzuar akterët politikë për tranzicionin paqësor të pushtetit.

Lajme

03/06/2020 20:16

“Ne përgëzojmë formimin paqësor të Qeverisë së re në Kuvend, dhe urojmë kryeminsitrin Hoti dhe kabinetin e tij në emërimin e tyre”, thuhet në një komunikatë të lëshuar nga Ambasada.

Britania e Madhe nëpërmjet ambasadës thonë se qeverinë e re e presin sfida të ngutshme.

“Sfida të ngutshme janë përpara Qeverisë së re, në veçanti me emergjenën shëndetësore Covid-19. Është e rëndësishme që Qeveria e re të kërkojë ndërtimin e një konsensusi dhe uniteti përgjatë përçarjeve politike”, thuhet tutje.

Postimi i plotë pa ndërhyrje:

Ne përgëzojmë formimin paqësor të Qeverisë së re në Kuvend, dhe urojmë kryeminsitrin Hoti dhe kabinetin e tij në emërimin e tyre. Sfida të ngutshme janë përpara Qeverisë së re, në veçanti me emergjenën shëndetësore Covid-19. Është e rëndësishme që Qeveria e re të kërkojë ndërtimin e një konsensusi dhe uniteti përgjatë përçarjeve politike. /Lajmi.net/