Të Infektuar: 14119

Të Shëruar: 10546

Të Vdekur: 563

Bitcoin është më pak se dy javë larg përgjysmimit të radhës

13:09 | 9 Maj 2020

Historia lë të kuptohet se ngjarja e rrallë mund të ketë ndikim të rëndësishëm në vlerën e kriptovalutës në vitin 2020.

Më 18 dhjetor 2017, pas gati dy vjet fitimesh të qëndrueshme, çmimi i bitcoin arriti në një lartësi gjithëpërfshirëse prej 20 mijë dollarë, transmeton lajmi.net.

Pak më shumë se 17 muaj para vlerësimit të vlerës rekord, kriptovaluta kishte pësuar një ngjarje të rrallë të quajtur përgjysmim, për të cilën disa analistë pretenduan se kishin një efekt të thellë në treg.

Bitcoin tani është më pak se dy javë larg nga përgjysmimi i saj i radhës, dhe analistët po thonë edhe një herë se një tjetër tubim do të ndodhë.

Parashikimet e çmimeve për muajt e ardhshëm janë të ndërlikuara nga pandemia e vazhdueshme e koronavirusit, e cila ka shkaktuar shkatërrim në ekonominë globale.

Tashmë ka pasur një përplasje të rëndë për bitcoin në mesin e muajit mars, pasi njerëzit kërkuan të likuidojnë pasuritë, megjithëse ka performuar relativisht mirë në krahasim me disa monedha dhe mallra tradicionale.

Ajo që investitorët e kriptovalutës do të shikojnë në vend të kësaj është ndikimi afatgjatë i përgjysmimit.

Duke shkurtuar furnizimin e bitcoin në gjysmë, ideja është të sigurohet mungesa e tij dhe të parandalohet inflacioni ekstrem. /Lajmi.net/