Birra e re që doli në treg bëhet ilegale në 15 shtete për këtë arsye

11:37 | 22 Shtator 2021

Samuel Adams ishte birra zyrtare e Inspiration4, misioni i parë i turizmit plotësisht civil në hapësirë ​​që u kthye nga orbita të Shtunën.

Samuel Adams po lançon një birrë të re, të kufizuar, dhe ka aq alkool sa është e paligjshme në 15 shtete, shkruan IconStyle.

Prodhuesi i birrës nxjerr një version të ri të markës së tij Utopias çdo dy vjet dhe versioni i ri do të jetë i ndaluar në Alabama, Arkansas, Georgia, Idaho, Missouri, Mississippi, Montana, Karolina e Veriut, New Hampshire, Oklahoma, Oregon, Karolina e Jugut, Utah, Vermont dhe Virxhinia Perëndimore, transmeton lajmi.net.

Kjo lloj birre do të jetë e paligjshme në ato shtete ,sepse përmban 28% alkool më shumë  krahasuar me birrat tipike amerikane.

Por edhe në vendet ku pija mund të lejohet, është ende skeptik fakti sesa do të shitet. Sipas Samuel Adams ai po krijon vetëm 13,000 shishe Utopi , për çdo dy vjet. Çmimi i sugjeruar është 240 dollarë.

“Ne filluam procesin e plakjes dhe përzierjes së Utopias gati tridhjetë vjet më parë dhe vazhdojmë atë traditë të nderuar sot,” tha Jim Koch, themeluesi dhe prodhuesi i firmës Samuel Adams, në një deklaratë.

Utopitë u prezantuan për herë të parë në 2002, dhe janë rritur në çmim me kalimin e viteve. Versioni i vitit 2017 kushtoi 199 dollarë, i vitit 2019 kushtoi 10 dollarë më shumë se kaq.

Samuel Adams ishte birra zyrtare e Inspiration4, misioni i parë i turizmit plotësisht civil në hapësirë ​​që u kthye nga orbita të Shtunën.

Misioni shërbeu si mbledhje fondesh për spitalin e kancerit të fëmijëve St. Judes, dhe një shishe Utopia e nënshkruar nga anëtarët e ekuipazhit të Koch dhe Inspiration4 do të jetë në ofertë në ankandin e ardhshëm bamirës të spitalit. /Lajmi.net/