Të Infektuar: 10419

Të Shëruar: 6058

Të Vdekur: 341

Arsyet se pse duhet të ndaloni të flini në stomak dhe në krah të djathtë

17:12 | 14 Dhjetor 2019

Disa nga problemet më të mëdha kronike mund të shkaktohen nga pozita e gabueshme e fjetjes.

Edhe pse të gjithë e dimë se sa e rëndësishme është ta shijojmë një gjumë të mirë, duhet të dimë se nuk është e gjitha rreth rehatisë.

Gjumi është një tejet e rëndësishme në jetën tonë, prandaj duhet ta konsiderojmë shprehinë e gjumit.

Të flini në krahë apo në shpinë shkakton ‘djegie në zemër’ apo edhe e përkeqëson gjendjen nëse vetëm e keni këtë problem.

Në vend të kësaj mund të provoni këtë pozitë.

Nëse jeni shtatzënë këto pozita vetëm i japin presion fëmijës

Nëse jeni në pritje të ëmbël, duhet të jeni tejet të kujdesshëm në mënyrën se si flini, jo vetëm për beben tuaj, por edhe për shëndetin tuaj.

Gjumi në bark është i pari që duhet ta shmangni, të gjitha gratë shtatzëna preferohet të flenë në krahë të majtë, pasi që kjo pozitë e rrit qarkullimin e gjakut dhe makismumin e oksigjenit edhe për nënën edhe për fëmijën.

Gjumi në krahë të djathtë dhe stomak shkakton probleme kronike dhe probleme me qafë. Ju nuk mund të merrni frymë lirshëm kur flini në stomak, duke quar deri në probleme kronike dhe probleme me qafë.

Po ashtu, këto dy pozicione shkaktojnë edhe rrudha në fytyrë. Studimet kanë treguar se këto dy pozita janë të tmerrshme për lëkurën dhe fytyrën tuaj./Lajmi.net/