Apple lanson aplikacionin mjekësor Research Kit

Apple është duke e shëndrruar iPhone-in tuaj në një mjek personal të cilin do ta keni në xhep.

Auto & Tek

09/03/2015 18:35

Prodhuesi i iPhone prezantoi një numër aplikacionesh që mund t’i lidhin njerëzit nga e gjithë bota në një hulumtim mjekësor.

Research Kit ju mundëson të zbuloni nëse keni sëmundje të Parkinsonit, të kontrolloheni ngjashëm sikur kur shkoni të mjeku, të kontrolloni nivelet e sheqerit, të kontrolloni nëse keni ndonjë problem kardiovaskular dhe shumë më tepër, transmeton Lajmi.net.

Për të ndërtuar këtë aplikacion Apple ka bashkëpunuar me shumë universitete të njohura botërore të mjekësisë.

Apple pritet gjithashtu që ta prezantojë edhe orën e mençur në ngjarjen që është duke u mbajtur live tani në San Franciscko.