Të Infektuar: 1110

Të Shëruar: 843

Të Vdekur: 30

Aplikacioni Amazon i Covid-19 dërgon maska ​​për fytyrën dhe furnizime të tjera kritike për spitalet

14:23 | 3 Prill 2020

Fillimi me bazë në Paris Mirakl e quan platformën e tij StopCovid19.fr si “Amazon për furnizime të koronavirusit”.

Kompania ka siguruar më shumë se 300,000 litra dezinfektues për duar dhe 320,000 maska ​​për fytyrën, doreza dhe mjete të tjera mbrojtëse për institucionet e kujdesit shëndetësor, punëtorët e transportit dhe nëpunësit e supermarketeve në më pak sesa një javë, transmeton lajmi.net.

Me mbështetjen e qeverisë franceze, Mirakl është në gjendje të burojë produktet nga prodhuesit dhe t’i dërgojë ato në spitale dhe ambiente të tjera brenda 24 orëve nga kërkesa e bërë, shkruan Independent.

Stafi i Shërbimit Shëndetësor Kombëtar është ankuar se mungesa e mjeteve mbrojtëse po i vë ata në rrezik, me kryetarin e grupit lobues të Shoqatës së Mjekëve që zbulojnë se mjekët ndjeheshin si “qengja për therjen”. /Lajmi.net/