Jep dorëheqjen shefja operative e Facebook-ut

Shefja operative e Facebook-ut, platforma e njohur tani më si Meta, Sheryl Sandberg do të largohet nga kompania. Në një postim në Facebook, Sandberg, e cila kishte 14 vite në këtë kompani, nuk ka bërë të ditur arsyen e largimit të saj, ndërsa do të kryejë këtë detyrë deri në vjeshtë.

Auto & Tek

01/06/2022 23:27

“Debati rreth mediave sociale ka ndryshuar përtej njohjes që nga ato ditë të hershme. Të thuash se nuk ka qenë gjithmonë e lehtë është një nënvlerësim. Por duhet të jetë e vështirë. Produktet që prodhojmë kanë një ndikim të madh, kështu që ne kemi përgjegjësinë t’i ndërtojmë ato në një mënyrë që mbron privatësinë dhe i mban njerëzit të sigurt”, shkroi ajo.

Në postimin e tij, bashkëthemeluesi i Facebook, Mark Zuckerberg falënderoi Sandberg dhe shtoi se nuk ka ndërmend ta zëvendësojë atë, duke thënë se nuk ka më kuptim që produktet dhe ekipet e biznesit të Metës të ndahen organizativisht, raportoi CNN.

“Mendoj se Meta ka arritur në pikën ku ka kuptim që grupet tona të produkteve dhe bizneseve të jenë më të integruara, në vend që të gjitha funksionet e biznesit dhe operacioneve të organizohen veçmas nga produktet tona”, tha ai.

Zuckerberg shkroi po ashtu se është meritë e Sandberg për atë që Meta përfaqëson sot.

“Kur Sheryl u bashkua me mua në vitin 2008, unë isha vetëm 23 vjeç dhe mezi dija asgjë për drejtimin e një kompanie. Ne kishim ndërtuar një produkt të mrekullueshëm, faqen e internetit të Facebook, por ende nuk kishim një biznes fitimprurës dhe ne po përpiqeshim të kalonim nga një startup i vogël në një organizatë reale. Sheryl arkitektoi biznesin tonë të reklamave, punësoi njerëz të shkëlqyer, farkëtoi kulturën tonë të menaxhimit dhe më mësoi se si të drejtoja një kompani. Ajo krijoi mundësi për miliona njerëz në mbarë botën dhe ajo ka meritën për atë që është Meta sot”, shtoi Zuckerberg.